Story: NL19-013

De sterfelijke god

Word count: ~2700

Comments

Tagline: In dit humoristische verhaal gaat een sterfelijke god op bezoek bij een zielenknijper omdat zijn specialiteit nadelige gevolgen heeft voor zijn liefdesleven.
Historiek:
(1.) Een eerste versie van dit verhaal werd geschreven als inzending voor de schrijfwedstrijd met als thema 'Nachtwakers' van Godijn Publishing. Peter Paulus was in deze versie geen zielenknijper maar een nachtwaker. Het verhaal haalde de longlist niet.
(2.) Een tweede versie werd ingestuurd voor een wedstrijd van 18.02 Publishing. 'Hangman' kreeg hier de naam 'Meerman' naar een folkloristisch figuur uit een oude Gentse sage. Op deze manier werd voldaan aan de opdracht om een bestaande sage een nieuwe invulling te geven. Deze versie haalde de shortlist, maar 18.02 schotelde tegen het reglement van de wedstrijd in een belachelijk contract voor. Ik weigerde dit te ondertekenen en als gevolg daarvan werd het verhaal niet gepubliceerd.
(3.) De uiteindelijke versie verscheen in een bundel die uitgebracht werd ten voordele van de Nederlandse Vereniging voor Autisme.

Publications

# Published Publisher Online Podcast eBook Print  
#001 2023-01-19 Diverse uitgevers / schrijfwedstrijden Yes Yes
  'Meer dan menselijk' | ISBN:9789403686226 | 290 pagina's

Contests

# Awarded Publisher Result  
#001 2019-06-09 Diverse uitgevers / schrijfwedstrijden Shortlisted
  Het verhaal werd geselecteerd voor publicatie in een boek met als thema 'Sage' van 18.02 Publishing, maar het contract dat ondertekend moest worden, was onaanvaardbaar.