2020-05-31
Resolutie update mei

Ik ben pissed. Een maand geleden was ik blij te melden dat ik de top 20 van Reedsy behaald had. Ik stond toen op plaats #16. Ik maakte echter ook de kanttekening dat het moeilijk zou worden die plaats te behouden. Ik stond eventjes op #15, zakte toen naar #19, en ik sta nu (tijdelijk) op #17:

Leaderboard Reedsy may 2020

Waarom ik pissed ben, schreef ik neer in het stukje "Gaming the System". Ik merk dat ik door op eerlijke wijze week na week deel te nemen aan de wedstrijd, heel wat plaatsen in de ranking gewonnen heb. Tegelijkertijd ben ik ook door een aantal andere mensen voorbijgestoken.

That's life, kan je zeggen, maar in mijn stukje ben ik eens gaan kijken naar de manier waarop ik voorbijgestoken wordt. Ik kan niet zeggen dat het op oneerlijke manier gebeurde (er worden nergens "rules of conduct" overtreden), maar desondanks hou ik er een vieze smaak aan over. Is het jaloezie omdat mijn best scorende verhaal slechts 12 votes haalt, terwijl andere verhalen met gemak meer dan 50 votes haalt? Vast wel, maar ik denk dat ik met mijn tekst "Gaming the System" een gevoelige snaar geraakt heb, want de jury keurde het niet goed; het is te zeggen: ik kreeg er geen 10 punten voor; het is niet opgenomen als een officiĆ«le inzending. Dat vind ik flauw.

Door het gebrekkige voting systeem, heeft het misschien nog weinig zin om de top 5 van verhalen bij te houden. Ik doe het uit gewoonte toch nog eens.

  1. Bad Hair (15 maart): 12 likes
  2. (Nieuw:) Time Paradox (27 april): 11 likes
  3. The mind is deceitful above all things (29 maart): 11 likes
  4. (Nieuw:) Flora and Nawar (4 mei): 10 likes
  5. (Nieuw:) Ants from Space (13 mei): 9 likes

Er zijn drie nieuwe verhalen in de top 5 beland, maar dat zegt echter minder over de kwaliteit van die verhalen dan over het feit dat er meer terugkerende lezers zijn. Het zijn een beetje altijd dezelfde die voor me stemmen. Soms stemmen ze voor een verhaal waar ikzelf niet eens voor gestemd zou hebben (zelfs al schreef ik het zelf).

Entreprenerd


Buy Bruno's book

Blog

More...

Topics