2024-01-03
Eerste publicaties in 2024

Wie mijn jaaroverzicht van 2023 las, weet dat er ook een aantal goede voornemens in verborgen zaten, zoals: ik moet in 2024 meer kortverhalen gepubliceerd krijgen dan in 2023. Dat waren toen twee verhalen en een brief in twee boeken (Meer dan menselijk en Brieven aan startende ondernemers) en zes verhalen online, vijf in het magazine Out of this World en eentje bij het Australian Writers' Centre.

Ik ben alvast goed begonnen: vorige week (dus nog in 2023) viel Nr. 157 van Portulaan in de brievenbus (1ste kwartaal 2024). Daarin staat een korte versie van mijn verhaal 'Uit de mist der middeleeuwen'. Toen ik het herlas, besefte ik dat ik ooit een langere versie schreef, maar die moet ik nog eens opzoeken in mijn archief. Vandaag ontving ik het recentste nummer van Weirdo's waarin mijn verhalen 'Anates ex machina' en 'Dat zijn zorgen voor gisteren' opgenomen zijn. Technisch gezien is dat nog een publicatie in 2023, want het gaat om het 4de nummer van jaargang 36 (december 2023). Voor mij tellen die drie publicaties echter al voor 2024, omdat ze deel uitmaken van het voornemen dat ik maakte voor 2024.

Het was een leuke kennismaking met deze twee magazines die vier keer per jaar verschijnen. Toevallig vond ik in beide nummers verhalen van Finn Audenaert en Frank Roger terug. Ik denk dat we elkaar nog vaak zullen tegenkomen.

Als het even kan moet ik ook proberen better te scoren in schrijfwedstrijden. De eerste prijs in de Thé Tjong-Khing schrijfwedstrijd maakte mijn jaar goed, maar voor de rest stond ik slechts één keer op een shortlist (bij #FuriousFiction) en zes keer op de longlist (één keer LetterRijn en vijf keer #FuriousFiction).

Ik wacht geduldig op de uitslag van:

Dit jaar plan ik ook eens deel te nemen aan de Waterloperwedstrijd. Ik heb al drie verhalen klaar, maar de wedstrijd is nog niet officieel begonnen. Verder is er de OOTW-wedstrijd 'De wens', de ESFS-Award en EdgeZero waar ik dit jaar ook voor het eerst iets in zal sturen.

Zijn er nog magazines of wedstrijden waar ik een kijkje bij kan nemen? 

Entreprenerd

Book cover Entreprenerd
Buy Bruno's book

Gent2030 candidate European Capital of Culture

Wintercircus

Ghent Wintercircus Campus

Blog

More...

Topics

Bol AlgemeenBol Algemeen