2019-03-03
Nieuwjaarsresolutie: eerste resultaat

Bij het begin van 2019 had ik me voorgenomen minstens één schrijfwedstrijd te winnen. Om dat doel te bereiken, doe ik elke week mee aan de wekelijkse schrijfopdracht van schrijvenonline.org (kwestie van te oefenen) en probeer ik aan zoveel mogelijk wedstrijden deel te nemen. Ik heb ondertussen al verhalen geschreven in verschillende genres: sciencefiction, fantasy, thriller, erotisch verhaal, sprookje,... Ik heb voor mezelf nog geen voorkeur bepaald; wat ik schrijf, hangt vooral af van de opdracht van de wedstrijd.

Ondertussen maakte ik ook een schrijfkalender waarop ik voor mezelf de deadlines en datums van bekendmakingen bijhoud. Uiteraard is die schrijfkalender ook nuttig voor andere aspirant schrijvers. Wie een blik werpt op die kalender, merkt dat er in maart redelijk wat prijzen worden uitgedeeld van wedstrijden die in de afgelopen maanden werden uitgeschreven.

En kijk: Schrijverspunt.nl heeft net de winnaar bekendgemaakt van de 55 woorden wedstrijd. Dit was een wedstrijd waarbij je in 55 woorden een volledig verhaal moest vertellen. Het winnende verhaal was "Overstekend groot wild" van Lilian Steenvoorden. Het werd gekozen uit een totaal van 700 inzendingen. De 55 beste verhalen worden gepubliceerd in de vierde  Nederlandstalige 55 woordenverhalenbundel, die tijdens de Boekenweek (23 t/m 31 maart) uitkomt.

En kijk, welk verhaal zie ik ook in die lijst staan? Het verhaal "Robots aan de macht" van Bruno Lowagie. Het gaat dus de goede kant op met mijn goede voornemen voor 2019. Ik heb nog geen wedstrijd gewonnen, maar wel al een publicatie verdiend.

Woohoo!

Entreprenerd

Book cover Entreprenerd
Buy Bruno's book

Gent2030 candidate European Capital of Culture

Wintercircus

Ghent Wintercircus Campus

Blog

More...

Topics

Bol AlgemeenBol Algemeen