2019-06-09
Nog een publicatie!

Zeven nominaties al! Mijn verhaal "De sterfelijke god" wordt volgend jaar één van de verhalen in een boek van 18.02 Publishing.

Er waren boven verwachting veel verhalen die allemaal gelezen werden door de jury, bestaande uit Wessel Blei, Miranda van der Steen en Evelien Helmers. De opdracht bestond erin een bestaande sage te nemen (ik koos voor de Gentse meermannen) en daar iets creatiefs mee te doen. De jury schreef: "Soms werden sages veranderd, soms leken ze zijdelings een rol te spelen maar uiteindelijk hadden ze een grote rol, soms was de uitkomst zo anders dat je er nog eens over na moest denken. De meeste verhalen kwamen uit Nederland. Sommige uit België. Behalve Limburg kwam elke provincie in Nederland langs. Ook onder de winnende verhalen is een dergelijke diversiteit terug te vinden."

Normaal gezien zou een selectie van tien verhalen gemaakt worden, maar de scores van de winnende verhalen lagen zo dicht bij elkaar, dat het er elf geworden zijn, elf sages, elf winnaars! De bundel zal verschijnen op 18 februari 2020. Je vindt de lijst van winnaars op wil-low.com en 1802publishing.nl.

Entreprenerd

Book cover Entreprenerd
Buy Bruno's book

Gent2030 candidate European Capital of Culture

Wintercircus

Ghent Wintercircus Campus

Blog

More...

Topics

Bol AlgemeenBol Algemeen