Elke vrijdagavond kijk ik uit naar de mail met de nieuwe "prompts" van Reedsy. Die "prompts" zijn uitgangspunten voor een verhaal van 1000 tot 3000 dat je moet schrijven in het kader van een bepaald thema. De afgelopen weken waren de thema's "The Ordinary" en "This Magic Moment". Vorige week moest ik dus minstens één verhaal schrijven over dagdagelijkse dingen; deze week moest het verhaal magisch-realistisch zijn: dus ook een gewoon uitgangspunt, maar met een twist.

Voor "The Ordinary" koos ik voor de volgende prompts:

  • Write a short story about someone tending to their garden. Ik schreef een verhaal over een man die sinds kort van zijn pensioen geniet, zijn nieuwe, derdehands hond die de tuin onveilig maakt, en zijn vrouw die zich moet aanpassen aan die situatie: Don't come between a man and his dog.
  • Write a short story about someone going to the corner store to buy an everyday item. Dit werd een verhaal over een man die elke dag één vitamine gaat kopen in het winkeltje op de hoek tot de voorraad uitgeput is: Death of a Corner Store.

Voor "This Magic Moment" vond ik inspiratie in deze prompts:

  • Write a story that includes characters who are aware they are a work of fiction. Hiervoor schetste ik een ontmoeting tussen het hoofdpersonage uit een hard-boiled detectivereeks en een achtergrondpersonage die bespreken wat ze verwachten van de auteur verwachten voor de volgende episode in de reeks: Conflicting Expectations regarding Episode Thirteen.
  • Write about two people in a relationship. One of them has special powers, the other does not. Dina moet lijdzaam toezien hoe ze volledig aan de macht van Charles onderworpen is. Kan ze de ban doorbreken en ontsnappen aan haar lot? Dat lees je in Death to the Puppet Master.

Zo staat de teller van het aantal verhalen dat ik dit jaar al voor Reedsy schreef op 19.