2019-05-21
Oceaanwees: nuldruk

Ik weet het, na het behalen van mijn hoofddoel voor 2019, namelijk "een schrijfwedstrijd winnen", zou ik even wachten met de uitvoering van mijn volgende doel "een eigen verhalenbundel samenstellen"!

Vorige week volgde ik echter een snelcursus "Uitgeven in eigen beheer" georganiseerd door Creatief Schrijven en ik kon het niet laten CreateMyBooks.com uit te proberen.

Ik heb het boekje vorige woensdagavond na de cursus online aangemaakt, inclusief de kaft die ik maakte met behulp van de in-browser tool die daarvoor door CreateMyBooks ter beschikking wordt gesteld. Vandaag zijn we dinsdag, minder dan één week later dus, en zat de proefdruk al bij mij in de brievenbus.

Hoewel de online tool om een kaft te creëren redelijk intuïtief was, heb ik achteraf toch nog hier en daar wat wijzigingen aangebracht eenmaal ik meer vertrouwd raakte met de functionaliteit. De uiteindelijke kaft zal er hoogstwaarschijnlijk zo uitzien:

Coverontwerp Oceaanwees

Wil je ook meedingen naar een literaire prijs, raadpleeg dan de schrijfkalender die ik sinds kort up-to-date hou. In tegenstelling tot veel andere sites waar je een dergelijke kalender vindt, registreer ik niet alleen de deadline van een wedstrijd, maar zet ik er ook de datum van bekendmaking van de winnaars bij. Doordat ik werk met een echte kalender, kan je ook zien welke wedstrijden er in het verleden plaatsvonden. Ik probeer bovendien waar mogelijk te vermelden welke schrijvers de wedstrijd uiteindelijk wonnen.

Entreprenerd

Book cover Entreprenerd
Buy Bruno's book

Gent2030 candidate European Capital of Culture

Wintercircus

Ghent Wintercircus Campus

Blog

More...

Topics

Bol AlgemeenBol Algemeen