2020-01-09
Waar was je op de dag van ...

Telkens ik een politieserie lees en de politie stelt aan een verdachte een vraag zoals "Waar was je tijdens de nacht van 1 december 2019?" kan ik het niet laten te denken: zou ik dat zelf wel weten? Het moet al heel toevallig zijn als je na een maand nog exact weet waar je wanneer was op een bepaalde dag. Mijn volgende gedachte is: privacy bestaat niet meer. Mijn telefoon weet altijd wel waar ik was, of meer bepaald: Google weet altijd waar ik ben.

Vandaag kreeg ik een mail met de melding dat ik ook in 2019 de optie "Location History" op "ON" staan heeft. Dat geeft een mooi beeld van waar ik over de jaren heen allemaal geweest ben in de wereld:

World whereabouts

Als ik de kaart nader bekijk, dan zie ik dat bepaalde plaatsen niet geregistreerd zijn. Zo was ik in India bijvoorbeeld niet alleen in Bangalore en Bombay, maar ook in New Delhi. Dat staat waarschijnlijk niet op de kaart omdat ik er maar moeilijk online raakte. In Europa ontbreekt om de één of andere reden Rome als bezochte plaats.

Er zijn natuurlijk twee plaatsen die in het oog springen: Vlaanderen (ik kom amper in Wallonië; je ziet duidelijk dat ik in Gent woon) en Silicon Valley (vooral rond San Francisco, Redwood City en Los Gatos):

Flanders whereabouts
Silicon Valley whereabouts

Ik weet dat ik voor een groot stuk mijn privacy opgeef door die "Location History" op "On" te laten staan, maar stel je voor dat ik ooit het antwoord moet geven op de vraag "Waar was je op ...", dan zal ik zonder verpinken kunnen antwoorden na het raadplegen van mijn telefoon.

De "Location History" maakt ook een lijst met toplocaties. Die geeft het volgend beeld:

 1. De straat waar ik woon in Sint-Amandsberg,
 2. Het huis waarin ik woon in Sint-Amandsberg,
 3. De vroegere locatie van het kantoor van iText in Gentbrugge,
 4. De vroegere locatie van het kantoor van iText in De Brugse Poort,
 5. Ons appartement in Redwood City,
 6. Kinepolis Gent,
 7. Ons huis in Los Gatos,
 8. San Francisco International Airport,
 9. Brussels Airport,
 10. Amsterdam Airport,
 11. De Safeway in Redwood City,
 12. Gent Sint-Pieters.

Wat leren we daaruit? Dat ik verdorie veel in de cinema ben geweest (6de plaats), dat ik veel gereisd heb (vlieghavens op plaatsen 8, 9 en 10; een stations op plaats 12) en dat ik meer naar een grootwarenhuis ga in Redwood City dan in België (plaats 11).

Entreprenerd

Book cover Entreprenerd
Buy Bruno's book

Gent2030 candidate European Capital of Culture

Wintercircus

Ghent Wintercircus Campus

Blog

More...

Topics

Bol AlgemeenBol Algemeen